Фото: Офіс президента

Зеленський провів телефонну розмову зі Столтенбергом: що обговорили

У четвер, 17 квітня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Лідери обговорили ракетний обстріл Чернігова та військову підтримку України.

У своєму Telegram-каналі очільник держави повідомив, що у ході розмови генсек Альянсу підтвердив скликання на запит України позачергового засідання Ради Україна — НАТО. Воно відбудеться 19 квітня на рівні міністрів оборони.

"Вдячний Єнсу Столтенбергу та партнерам за швидку реакцію. Україна потребує негайних кроків для посилення протиповітряного захисту", — наголосив Зеленський.

Крім того, президент розповів генсеку НАТО про ранковий удар російських окупантів по Чернігову та наслідки російського терору для української енергетики. 

"Ми також обговорили стан виконання ініціатив щодо постачання снарядів для України", — додав гарант.

Нагадаємо, під час вечірнього відеозвернення 16 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна — НАТО. Наша держава потребує захисту неба, постачання систем протиповітряної оборони та ракет. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2024 19:10