Олаф Шольц і Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський розповів німецьким журналістам, чого боїться Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц боїться ядерної загрози з боку Росії. Саме тому він зволікає з наданням Україні далекобійних ракет Taurus. Жодна зброя не може бути "насправді корисною" у разі ядерної війни, навіть американські літаки F-16 чи ракети ATACMS.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому виданню Bild. Журналісти назвали його слова "вибухонебезпечними".

"У наших партнерів є певна зброя, яка потрібна нам сьогодні, щоби вижити. Вона потрібна Україні, щоби вижити, і я просто не розумію, чому ми не отримуємо цю зброю", — сказав президент України.

Він мав на увазі Taurus, а також американські ракети малої дальності ATACMS і винищувачі F-16. Зеленський зауважив, що обговорення питання щодо постачання Taurus триває, але це питання "не таке просте".

"Наскільки я розумію, канцлер каже, що Німеччина не є ядерною державою та що це найсильніша система озброєнь у Німеччині", — зазначив він.

На запитання, чи має стосунок відмова в Taurus до ядерних погроз російського диктатора Володимира Путіна, Зеленський відповів:

"Шольц сказав, що так воно і є. Але я не думаю, що це захистить світ від ядерної загрози з боку Росії".

На його думку, жодна зброя не може бути "насправді корисною" у разі ядерної війни, навіть ATACMS чи F-16.

"Відповідь вибухонебезпечна, тому що канцлер Олаф Шольц поки що виправдовував свою відмову в Taurus інакше: а саме тим, що він не хоче перетворювати Німеччину на партію війни, адже Україна може використовувати ракети Taurus для ураження цілей на території Росії", — прокоментували слова Зеленського журналісти Bild.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський також заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, що Україна розробила план контрнаступу. Для цього необхідною умовою є наявність сучасної зброї. Це стосується не лише кількості, а особливо якості озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 07:34