Фото: Офіс президента

"Лідерство в політиці сусідства": Зеленський розповів про співпрацю із Польщею, Словаччиною, Чехією, Румунією та Болгарією

Президент Володимир Зеленський анонсував успішну співпрацю України із Польщею, Словаччиною, Чехією, Румунією та Болгарією. За його словами, "лідерство в політиці сусідства — це те, що додає лідерства всій державній політиці".

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні.

Співпраця з партнерами

Так, 29 січня президент провів стратегічну нараду з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем щодо всього першого півріччя в роботі з українськими сусідами у Євросоюзі. Сторони обговорили заплановані деталі міжурядової співпраці з Польщею, Словаччиною, Чехією, Румунією та Болгарією.

"Домовленості, які вже є. Домовленості, яких маємо досягнути. Дуже змістовно. Лідерство в політиці сусідства — це те, що додає лідерства всій державній політиці. І я вдячний кожному з наших сусідів — кожній країні, кожному лідеру, які готові до цілком прагматичних та взаємовигідних відносин і підтримують реалізацію наших домовленостей. Продуктивність із кожним сусідом у Євросоюзі потрібна", — наголосив гарант.

Виробництво дронів

Зеленський заявив, що виробництво і забезпечення дронами українських підрозділів є одним з головних завдань цього року. Президент повідомив про проведення селектора, на якому, серед іншого, були доповіді щодо ситуації на фронті, щодо розвідки та виробництва дронів.

"Розвідка — поточні питання, окрема увага, звичайно, тому, що робить ворог, як тисне на своїх сателітів. Окрема розмова — щодо дронів: питання виробництва, питання постачання, забезпеченості підрозділів. Зрозуміло, що це одне з головних завдань року — випереджати ворога в якості роботи з дронами. Що успішніші українські дрони, від FPV до стратегічних, то більше життів наших воїнів ми збережемо", — заявив гарант.

Перемовини з Угорщиною

Зеленський додав, що 29 січня відбулися перемовини з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто — на рівні керівника Офісу президента Андрія Єрмака та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

"Я вважаю, правильні перемовини. Взаєморозуміння та продуктивність у відносинах — це наш пріоритет", — підкреслив президент.

Нагадаємо, у четвер, 14 грудня лідери Євросоюзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до економічно-політичного блоку. Своєю чергою президент Володимир Зеленський назвав це рішення "перемогою всієї Європи". Він також привітав з аналогічним рішенням Євроради Молдову та особисто президента країни Маю Санду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 20:55