Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, від якої країни світу найбільше залежить реалізація плану перемоги

У п’ятницю, 20 вересня, президент України Володимир Зеленський розкрив деякі деталі плану перемоги. Його він представить президенту Сполучених штатів Америки Джо Байдену наступного тижня.

Про це він заявив у відповідь на запитання під час спільної прес-конференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві. Зеленський зазначив, що не хоче розкривати деталі раніше, ніж обговорить план з Джо Байденом.

"У більшості своїй рішення щодо плану залежать саме від нього. Від інших союзників також, але є пункти, які залежать саме від позитивної волі та підтримки США. Дуже розраховую, що він підтримає цей план", — сказав президент України.

Український президент додав, що реалізація цього задуму потребуватиме швидких рішень партнерів.

"План розрахований на рішення, які мають статися, розпочинаючи з жовтня до грудня. Тоді, вважаємо, план спрацює", — зауважив він.

Раніше Зеленський розповідав, що план складається з чотирьох пунктів про посилення обороноздатності України "плюс один, який нам потрібен після війни".

Він також прокоментував, що планує робити, якщо президент Байден не підтримає такий план дій і "потрібен буде план "Б".

"Ми вже в плані "Б", ми у ньому живемо та боремося. У нас ніколи не було плану "А", бо план "А" був — не допустити повномасштабного вторгнення, посилити Україну зброєю та превентивно накласти санкції на Росію, щоби вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення. Тож ми вже у цьому плані", — наголосив Зеленський.

Також він акцентував, що не знайомий зі змістом стратегії адміністрації Байдена щодо російсько-української війни — таємним документом, який у Білому домі підготували на запит Конгресу США.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зустрінуться з Володимиром Зеленським наступного тижня. Трамп планує провести перемовини з українським президентом на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, Гарріс — готова до розмови у Вашингтоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 14:53