Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський розповів, як ставиться до обіцянки Трампа завершити війну в Україні за 24 години

Президент Володимир Зеленський заявив, що був би дуже щасливий, якби Дональд Трамп або хтось інший завершив війну за 24 години. Бо всім добре відомо, скільки людей Україна втрачає за добу.

Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

Журналістка телеканалу нагадала про заяву Трампа завершити війну за 24 години свого президентства. Після цього Зеленський запросив його до Києва та запевнив, що йому вистачить 24 хвилини, щоби пояснити американському політику, що в цій ідеї не так. "Чи довіряєте ви цій людині хоча би на 24 секунди?" — запитала німецька телевізійниця

"Я поспілкуюся з ним, я людина абсолютно відверта. Тому скажу вам чесно — якщо його формат чи його формула приведе до миру, і йому справді вистачить 24 години, то я буду дуже щасливим президентом. Дуже щасливим", — наголосив український президент.

Він наголосив на тому, що за одну добу Україна втрачає людей і скільки це коштує.

"Тому я буду щасливим, якщо хтось покаже, як закінчити війну за 24 години. Хто знає", — підсумував український лідер.

Журналістка запитала, чи має Зеленський зараз телефонні розмови з Трампом, президент України сказав, що таких постійних контактів немає. Він розповів, що одна розмова з Дональдом Трампом у нього відбулася. Це було ще до президентства Байдена, коли Зеленський уже працював президентом в Україні, а Трамп іще залишався на своїй колишній посаді.

"Ми зустрічалися разом із нашими командами. Нормальна була зустріч, продуктивна", — коротко схарактеризував ту розмову Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Зеленський також зазначив, що, попри складну геополітичну ситуацію у світі, потрібно завжди вірити в мир. При цьому зараз цілком реально зупинити Росію в її агресивних намаганнях зруйнувати усталений порядок на планеті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 12:40