Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський розповів, що станеться з Європою, якщо США припинять допомогу Україні

Європа самотужки не зможе на тому ж рівні впоратися з допомогою, яку Україна отримувала дотепер. Окрім того, відсутність американської підтримки призведе до того, що посиплеться вся санкційна політика щодо Росії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

Щоправда, український лідер зазначив: він вірить, що цього не станеться, і Європа не залишиться одна. Однак при цьому він назвав це питання комплексним і визнав, що Європа одна не впорається на тому рівні, на якому Україна отримувала підтримку до цього.

"Якщо так станеться, і в США відбуватиметься затягування процесів щодо підтримки України — це матиме вплив на об’єднану Європу. І тут є послідовні проблеми. Перше — це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге — втратиться союз між США і Європою. Третє — Європа сама зрозуміє, що це сигнал: якщо Україна не витримає, і Путін піде вперед, це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто протистоятиме Росії", — наголосив Зеленський.

Він додав, що це буде серйозна загроза. Путін цим скористається на всі сто відсотків. Після цього, за словами українського президента, можна буде говорити, що й НАТО не таке міцне.

"Деякі країни захочуть частково відновити економічні відносини з Росією, через що посиплеться санкційна політика. Відбуватиметься перерозподіл світу", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відео звернення заявив, що на новий тиждень у керівників української держави вже є графік міжнародної комунікації, який посилить Україну. Тож за підсумками нового тижня вона стане сильнішою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 08:53