Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський відзначив роботу Ради: які рішення депутатів виокремив президент

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада України ухвалила закон про заборону релігійних організацій, що пов’язані з Російською православною церквою. У них є 90 днів для розриву зв'язків з Росією.

Про це під час відеозвернення згадав президент України Володимир Зеленський.

"Хочу сьогодні відзначити роботу Верховної Ради. Ухвалено закон щодо нашої духовної незалежності. Це те, про що ми говорили з членами Ради церков і релігійних організацій. І днями буду говорити з представниками Вселенського Патріарха Варфоломія. Будемо й надалі зміцнювати Україну, наше суспільство", — зазначив він.

Український президент відзначив також закон на підтримку наших воїнів, які здійснюють наші захисні операції в російському прикордонні.

"Усі виплати, премії, нагороди точно будуть на них поширені від першого дня операції. Очікую документи з парламенту. Дякую всім, хто б’ється та працює заради нашої держави та людей! Слава Україні!" — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, днями президент Володимир Зеленський провів онлайн-зустріч із представниками Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій. Вони обговорили законопроект, який обмежить вплив російської церкви на українські релігійні організації. Після цього, наступного дня, Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій повідомила, що підтримує законодавчу ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з Російською православною церквою.

Ще 17 серпня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що релігійні організації, які пов’язані з Російською Федерацією, матимуть дев'ять місяців, щоб у канонічний спосіб розірвати зв’язки з країною-агресоркою. Такі терміни вступлять у дію в разі ухвалення законопроекту № 8371.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.08.2024 17:14