Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський ввів санкції проти зрадників і військового виробництва в Росії

У вівторок, 8 жовтня, президент Володимир Зеленський ввів у дію два пакети санкцій Ради національної безпеки й оборони. У першому йдеться про зрадників України, в іншому — про військове виробництво в Росії.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму традиційному вечірньому відеозверненні.

"Продовжуємо нашу санкційну роботу. Сьогодні застосовано два нові пакети санкцій. Щодо тих, хто зрадив Україну. А також щодо військового виробництва в Росії — тих юридичних і фізичних осіб, які працюють на терор", — зазначив він.

За його словами Україна обов’язково синхронізуватиме свої санкції з обмеженнями, які запровадили західні партнери.

"Я вдячний усім, хто допомагає нашій державі, нашим людям. Дякую кожному та кожній, хто насправді все робить, що сам може, щоб Україна стала сильнішою. Дякую всім нашим воїнам", — наголосив Володимир Зеленський.

На сайті Офісу президента оприлюднено два санкційні укази: №697/2024 і №698/2024.

У першому — 54 російські та три китайські компанії, щодо яких запроваджено санкції. Серед них — корпорація "Ростех", ЗАТ "Морспецтехніка", ТОВ "Московська збройова компанія", корпорація АВІСМА — найбільший у світі виробник титану.

У другому — два переліки (90 + 4) підсанкційних фізичних осіб — громадян Російської Федерації, України, Кіпру.

Нагадаємо, що минулої суботи президент Володимир Зеленський увів у дію санкції проти низки людей і компаній. До підсанкційного списку додалося 18 товариств з обмеженою відповідальністю, зареєстрованих в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 21:35