Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський заявив, що дозволу США обстрілювати Росію американською зброєю недостатньо: аргументи президента

Сполучені Штати Америки повинні дозволити Україні уражати військові об'єкти на території Росії далекобійними ракетами ATACMS. Обмеження на обстріли території країни-агресора варто зняти.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на безпековій конференції в Сінгапурі. Його цитує The Telegraph.

Український президент подякував Джо Байдену за дозвіл Україні завдавати ударів по території Росії американською зброєю, але заявив, що обмеження на використання далекобійних систем теж варто зняти.

"Чи достатньо цього дозволу? Ні. Чому? Тому що я навів вам приклад аеродромів, з яких Росія постійно веде вогонь, спокійно знаючи, що Україна не буде стріляти у відповідь, бо не має відповідних систем і дозволів", — пояснив Зеленський.

Він додав, що Росія продовжує використовувати далекобійну артилерію та близько 300 систем озброєння з десятками тисяч ракет на своєму боці кордону, щоб атакувати Україну.

"Отже, вони мають цю зброю там і не прибирають її, бо знають, що Україна не може націлити на них західну зброю, навіть якщо вони стрілятимуть проти нас", — пояснив президент.

Нагадаємо, що Зеленський у Сінгапурі також запевнив, що США підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру на високому рівні. Проте остаточно невідомо, чи візьме в ньому участь особисто очільник Білого дому Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2024 14:55