Фото: Офіс президента України

Зеленський знову запросив Трампа в Україну (відео)

Президент Володимир Зеленський звернувся до колишнього президента США Дональда Трампа. Він знову запросив його приїхати до Києва.

Про це український лідер сказав в інтерв'ю британському телеканалу Channel 4 News.

За словами Зеленського, він буде радий побачити Дональда Трампа в Україні за тієї умови, якщо американський політик зможе зупинити війну з Росією протягом 24 годин, як він колись обіцяв.

"Так, будь ласка, Дональде Трамп, я запрошую вас в Україну, до Києва... Якщо можна зупинити війну за 24 години, гадаю, цього вистачить, аби приїхати до Києва будь-якого дня, коли я перебуватиму тут", — сказав український президент.

Він також додав, що якщо Трамп насправді має "формулу" припинення війни, то він хоче знати, яка вона та про що в ній ідеться.

Раніше Трамп заявляв, що може зупинити війну Росії проти України. Для цього він хоче сісти за стіл переговорів з лідерами Росії та України. Також колишній американський лідер пообіцяв передати Україні більше озброєння, якщо диктатор Володимир Путін не зупиниться, а якщо Україна не зупиниться — забрати запаси.

Тоді Володимир Зеленський заявив, що якщо Україна відмовиться від такої пропозиції — віддати свої території, — і Трамп припинить допомогу, то як американський лідер діятиме потім у разі можливої окупації країни НАТО внаслідок поразки України?

"Тобто він вирішив, що якщо не заморожувати конфлікт, якщо дозволити Путіну зайти повністю в Україну, то тоді він зупиниться. Цього не буде. Путін не зупиниться", — додав він.

Таким чином, за словами Зеленського, у разі програшу України Європа втратить найбільшу та найпотужнішу армію континенту.

"І тому, я скажу так, мені батько так завжди казав: "Спочатку подумай — потім говори", — наголосив український президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час сьогоднішнього традиційного вечірнього відео звернення заявив, що через божевілля російських керівників для кожної нації світу — період невизначеності й небезпеки. Все частіше світ чує та переконується, що попереду може бути ще більше воєн. Але Україна має силу, щоби це зупинити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 22:47