Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський звинуватив Росію у розпалюванні конфлікту в Латинській Америці

Російська Федерація розпалює конфлікти по всьому світу. Не виключенням стала й ситуація у Латинській Америці, до якої причетний глава Кремля Володимир Путін.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ, пише Офіс президента. Глава держави заявив, що Україна зацікавлена у тому, щоб Аргентина відігравала одну з ключових ролей у Формулі миру.

"Я дуже зацікавлений в об'єднанні Латинської Америки навколо України. Для нас це об'єднання навколо правди. Я зацікавлений у саміті Україна — Латинська Америка. І тут я хотів би, щоб Хав'єр Мілей також нам допоміг в активізації та організації такої платформи", — сказав він.

Зеленський переконаний, що Україна та Аргентина можуть працювати у сфері безпеки, діджиталізації, енергетики та товарообігу. Але питання безпеки залишається номером один.

Лідер України також наголосив, що Росія завжди прямо чи опосередковано дотична до тих конфліктів, які сьогодні спалахують у різних куточках світу. Зокрема, питання безпеки актуальне і для Латинської Америки.

Український президент пояснив, що обрав Аргентину першою для візиту, оскільки побачив чітку позицію нового президента щодо України. Крім того, Аргентина — одна з найбільших країн регіону, тому на неї дивляться як на лідера.

Раніше Володимир Зеленський підбив підсумки візиту у Буенос-Айрес. Там глава держави зустрівся з Хав’єром Мілеєм та привітав його з офіційним вступом на посаду президента Аргентини.

Нагадаємо, що 22 листопада Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив про проведену розмову з новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм. Сторони, зокрема обговорили війну в Україні та Формулу миру. За словами Зеленського, лідери двох країн вирішують, як зробити активнішими відносини України й Аргентини, а також України та Латинської Америки.

Крім того, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував президенту України Володимиру Зеленському провести в Аргентині мирний саміт із Латинською Америкою з питання війни з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 12:55