Фото: Юлія Навальна / скріншот з відео

Згадала Україну та дала "пораду", як перемогти Путіна: дружина Навального виступила у Європарламенті

Юлія Навальна, яка є дружиною російського опозиційного політика Олексія Навального, виступила в Європарламенті 28 лютого. Вона згадала війну в Україні та дала поради, як перемогти російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Медуза".

Навальна нагадала під час своєї промови, що минулої суботи пройшло два роки, як Путін розпочав повномасштабну, віроломну та підлу війну проти України. 

"Весь світ кинувся допомагати Україні. Але два роки минуло. Багато втоми, багато крові, багато розчарування, а Путін нікуди не подівся. Усі кошти вже залучили: зброя, гроші, санкції. Нічого не працює", — сказала вона.

За словами Навальної, сталося найстрашніше: всі почали звикати до війни та почали говорити про перемовини з Путіним. 

"А потім Путін убив мого чоловіка Олексія Навального. За його наказом Олексія катували три роки: тримали в голоді у кам'яному мішку, шматочком відрізали від нього зовнішній світ, позбавляли побачень, телефонних дзвінків, а потім навіть листів. А потім убили. Навіть після цього вони знущалися з його тіла, знущалися з його матері", — наголосила Юлія Навальна.

Вона зауважила, що з одного боку, публічне вбивство знову показало всім, що Путін здатний на все і що з ним не можна вести переговори. Але, з іншого боку — усі шоковані. Навальна переконана, що багатьом здається, що Путіна неможливо здолати.

"Якщо ви дійсно хочете перемогти Путіна, ви маєте стати інноваторами. Ви повинні перестати бути нудними. Неможливо нашкодити Путіну ще однією резолюцією чи ще одним пакетом санкцій, який нічим не відрізняється від попередніх. Неможливо перемогти його, думаючи про нього як про людину з принципами, яка має мораль і правила. Він не такий і Олексій це давно зрозумів", — наголосила дружина Олексія Навального.

За її словами, світ має справу не з політиком, а з кривавим монстром

"Путін — ватажок організованого злочинного угруповання. До неї входять отруйники та наймані вбивці, але всі вони пішаки. Головне — це близькі до Путіна люди, його друзі, підручні, зберігачі мафіозної каси. Вам — і нам усім — потрібно боротися з кримінальним угрупуванням", — заявила Юлія Навальна.

Як перемогти Путіна

Навальна переконана, що політична інновація полягає в тому, що треба використовувати методи, які застосовуються для боротьби з організованою злочинністю, а не для політичної конкуренції. 

"Не дипломатичні ноти, а розслідування фінансових махінацій. Не висловлення стурбованості, а пошук посібників мафії у ваших країнах, непомітних юристів та фінансистів, які допомагають Путіну та його друзям ховати гроші. У цій боротьбі ви маєте надійних союзників — це десятки мільйонів росіян, які проти війни, проти Путіна, проти зла, яке він несе. Ви не повинні їх переслідувати — навпаки, ви повинні працювати разом з ними. З нами", — сказала вона.

Юлія Навальна заявила, що Путін має відповісти за те, що він зробив із Росією та із сусідньою мирною країною

"І Путін має відповісти за все, що він зробив з Олексієм. Мій чоловік ніколи не побачить, якою буде прекрасна Росія майбутнього, але її маємо побачити ми. І я зроблю все що в моїх силах, щоб здійснити його мрію, щоб зло відступило, а прекрасне майбутнє прийшло", — додала вона.

Як відомо, у грудні минулого року російського опозиціонера Олексія Навального перевели у виправну колонію №3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

За даними Bild, Олексія Навального, про смерть якого стало відомо 16 лютого, збиралися обміняти найближчими тижнями або місяцями. Опозиціонера могли обміняти на кілера російських спецслужб Вадима Красікова, який убив колишнього чеченського командира у парку Тіргартен у центрі Берліна.

Однією із версій, чому вбили російського опозиціонера Олексія Навального, називають небажання російського президента Володимира Путіна обмінювати його на засудженого в Німеччині кілера — офіцера спецназу Федеральної служби безпеки Вадима Красікова.

Нагадаємо, за версією російського опозиційного видання Sota, яке посилається на власні джерела у Слідчому комітеті Росії та оточенні Навального, російського опозиціонера, який помер у колонії 16 лютого, починаючи із серпня 2023 року поступово отруювали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 17:05