Ллойд Остін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Жахлива ситуація": у Пентагоні зробили гучну заяву про війну в Україні

Ситуація на полі бою починає змінюватися на користь Росії. Тому необхідно якомога швидше надати Україні військову допомогу та не зволікати з цим.

Таким чином агенція Associated Press (АР) цитує заяви керівників Пентагону під час виступів перед комітетом з питань асигнувань Палати представників Конгресу США.

Керівництво Пентагону вимагає від Конгресу фінансування для України, заявляючи про жахливу ситуацію на фронті та відсутність військового озброєння, яке затримується через нездатність Конгресу ухвалити пакет фінансування для країни, що воює.

"Я просто скажу вам, що Україна зараз стикається з жахливими умовами на полі бою", — сказав генерал К’ю Браун, голова комітету з питань оборони Палати представників.

Міністр оборони Ллойд Остін, який сидів поруч з Брауном, сказав законодавцям, що час має значення.

"Ми вже бачимо, що ситуація на полі бою починає потроху змінюватися на користь Росії. Ми бачимо, як вони досягають поступових успіхів. Ми бачимо, що українцям доводиться нелегко тримати оборону", — сказав Остін.

Як відзначили журналісти агенції, такі похмурі оцінки прозвучали в той час, як республіканці в Палаті представників сперечаються щодо законопроекту про зовнішню допомогу на суму 95 мільярдів доларів, який Сенат ухвалив у лютому. Цей закон передбачає фінансування України, Ізраїлю й інших союзників, а також гуманітарну допомогу цивільному населенню в Газі й Україні та поповнення американських збройних сил для заміни озброєнь, відправлених в Україну.

Депутатка від штату Міннесота Бетті МакКолум, посилаючись на головнокомандувача збройними силами США в Європі Крістофера Каволі, заявила, що якщо Конгрес не схвалить фінансування, Україна буде розгромлена Росією у 10 разів швидше.

"Без допомоги США в Україні буквально закінчаться боєприпаси, і Росія вб'є ще більше цивільних в Україні", — сказала МакКоллум.

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що рішуче підтримує представлені у Палаті представників законопроекти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2024 08:17