Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Знищено майже 1300 окупантів, 59 артсистем, РСЗВ і не тільки: Генштаб оновив втрати ворога

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 667 з половиною тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 290 мертвих окупантів. Окрім того, українські військові знищили велику кількість бойової техніки рашистів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 12 жовтня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 667 630 (+1 290);
  • танків — 8 962 (+9);
  • бойових броньованих машин — 17 827 (+27);
  • артилерійських систем — 19 381 (+59);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 230 (+1);
  • засобів протиповітряної оборони — 976 (+0);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 329 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 16 947 (+110);
  • крилатих ракет — 2 619 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 26 513 (+115);
  • спеціальної техніки — 3 434 (+38).

Дані про втрати ворога станом на 12 жовтня

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку ворог один раз безуспішно намагався штурмувати поблизу населеного пункту Тихе.

Противник активізувався на Куп’янському напрямку, за добу відбулося 23 атаки загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Кучерівки, Синьківки, Кругляківки, Новоосинового, Вишневого та Піщаного.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Греківки, Новомихайлівки, Тернів, Зарічного, Макіївки, Новосадового, Невського, Білогорівки та Катеринівки.

На Краматорському напрямку окупанти безуспішно атакували вісім разів у районах Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак неподалік Неліпівки, Торецька та Щербинівки. Більшість з них наші захисники відбивали в районі Торецька.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 20 штурмових і наступальних дій агресора у бік Крутого Яру, Миролюбівки, Мирнограда, Лисівки, Селидового. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового та Лисівки.

Найбільшу кількість атак відбили Сили оборони на Курахівському напрямку, всього зупинено 32 атаки ворога. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах Костянтинівки, Катеринівки та Водяного. Крім того, ворог атакував у районах Новоселидівки, Максимільянівки, Ізмайлівки, Гірника, Зоряного, Курахового, Желанного Другого, Цукуриного, Курахівки, Антонівки.

На Времівському напрямку ворог посилив тиск і здійснив 15 штурмів наших позицій у районах населених пунктів Богоявленка, Золота Нива, Рівнопіль, Новоукраїнське, Новодарівка, Левадне та Ольгівське. Противник активно залучав для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує бити по своїх селах та містах. За минулу добу російські літаки завдали 18 авіаударів 23 КАБами по власній території.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська посилили контратаки у Курській області. Вони намагаються витіснити українські сили до того, як погіршення погодних умов обмежить їхні маневри на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 09:53