Фото: "Харківобленерго" / ілюстративне

Зранку два обласні центри залишилися без світла: деталі від ОВА

У середу, 16 жовтня, Херсон та Миколаїв залишились без електроенергії. Ймовірно, знеструмлення виникло не внаслідок ворожих обстрілів.

Про це у Telegram-каналах повідомляють очільники обласних військових адміністрацій. Як зазначив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко знеструмлене все місто Херсон. 

"Причини з’ясовуються. Стежте за нашими оновленнями", — написав посадовець.

Про проблеми з електроенергією також повідомив глава Миколаївської ОВА Віталій Кім. 

"Багато хто без світла. Знайшли точку аварії. Не прильот. Пару годин полагодимо, якщо не буде інших сюрпризів", — написав він.

Раніше повідомлялось, що Росія вранці 16 жовтня продовжувала свою масовану атаку "шахедами" по українській території. Деякі безпілотники були помічені поблизу західних областей нашої держави.

Під час нічної атаки 16 жовтня російська армія завдала удару по одному з промислових об'єктів Тернопільщини. Внаслідок атаки виникла масштабна пожежа.

Як зазначали Повітряні сили Збройних сил України, у ніч на 16 жовтня ворог атакував Україну ракетами різного типу, а також ударними безпілотниками типу "Шахед". Наші захисники знищили 51 ворожий дрон.

Станом на ранок середи, 16 жовтня, російська армія вивела військові кораблі в акваторію Чорного моря. Один з них є носієм крилатих ракет типу "Калібр".

За даними Інституту вивчення війни, російська армія провела модернізацію ударних безпілотників типу "Шахед", що суттєво вплинуло на їхню маневровість. Тепер ворожі дрони літають швидше і на більшій висоті.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2024 09:43