На фото: "Таха". Джерело: Міноборони України

Зроблений в Україні: на озброєнні ЗСУ з'явився унікальний всюдихід-амфібія (фото)

На озброєння Збройних сил України допустили унікальний всюдихід-амфібія під назвою "Таха". Зокрема, ця машина є розробкою українських виробників.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, цей транспорт здатен працювати на будь-якій місцевості: болотах, плавнях, глибокому снігу, та навіть під час виїзду з води на кригу.

Військові наголошують, що через невеликі габарити всюдихода він може розвертатися на місці та здатен ефективно маневрувати в обмеженому просторі. Тиск на поверхню, який створюють широкі шини всюдихода, менший за тиск людської ноги. Саме це дозволяє машині рухатися по сипучих і нестабільних ґрунтах.

"Цей транспорт вже використовується на фронті для евакуації, перевезення боєприпасів і харчових продуктів у складних умовах рельєфу місцевості, де інші види військової техніки не можуть впоратися", — наголосили у Міноборони. 

Технічні характеристики "Тахи"

Всюдихід здатен перевозити до тонни вантажу або до 10 пасажирів. Швидкість на суходолі досягає 40 кілометрів на годину. Водночас по воді він може рухатись зі швидкістю до шести кілометрів на годину. Також цей транспорт здатен долати перешкоди заввишки понад метр. Машина має декілька паливних баків і здатен працювати на одній заправці понад дві доби.

Нагадаємо, у серпні Міноборони повідомляло, що до постачання в українську армію допустили шведський гусеничний бронетранспортер PbV 302. Зазначається, що ці бронетранспортери також мають додаткове посилення бронювання внутрішнім протиуламковим підбоєм і зовнішніми керамічними елементами. Лобова броня витримує пряме влучання 20-міліметрового снаряда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2024 13:00