Корабель "Костянтин Ольшанський" / Фото: VMSU.info

ЗСУ атакували "Нептуном" великий десантний корабель РФ "Костянтин Ольшанський"

Корабель "Костянтин Ольшанський", який Росія привласнила собі, був атакований українською ракетою "Нептун". Його ушкодження уточнюються, але наразі судно небоєздатне.

Про це в ефірі FREEДOM розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

За словами військового, раніше Росія вкрала цей десантний корабель у 2014 році під час окупації Криму. Він дев'ять років стояв у бухті й загарбники його почали розбирати на запчастини. Вже на 10 рік війни окупанти зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі, тому впродовж року його відновили.

"Корабель цей повинен був використовуватися Україною. Тому було прийняте рішення про ураження цієї одиниці нашим "Нептуном", — підкреслив Плетенчук.

Речник Військово-морських сил також розповів, що Силами оборони були уражені великі десантні кораблі "Азов" та "Ямал", які не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом, як й "Іван Хурс".

Нагадаємо, що українські військові завдали успішних ударів по об’єктах Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, підбили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов".

Варто зазначити, що нещодавно експерт видання Bild Юліан Рьопке заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За його словами, за час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20 відсотків.

Також вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Додамо, 1 лютого силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів Чорноморського флоту РФ "Івановєц". У ВМС наголосили, що це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проекту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 09:21