Фото: Telegram-канал Ганни Маляр

ЗСУ мають успіхи на Бахмутському напрямку: яку територію вдалося звільнити

За минулий тиждень Сили оборони звільнили три квадратних кілометри на Бахмутському напрямку. Ворог намагався контратакувати на даному відтинку фронту.

Таку заяву зробила під час включення з Military Media Center заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, загалом на південному фланзі Бахмутського напрямку звільнено вже 40 квадратних кілометрів території.

"Ворог намагався цього тижня повернути втрачені позиції в районах західніше Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки", — додала Ганна Маляр.

У ранковому зведенні 14 серпня Генеральний штаб повідомляв, що росіяни здійснили безрезультатні спроби відновити втрачене положення на Бахмутському напрямку — у районах Андріївки та Кліщіївки. Також окупанти намагалися знову наступати на Шахтарському напрямку — західніше Старомайорського, яке ЗСУ звільнили наприкінці липня.

Раніше Маляр повідомляла, що українські військові мають успіх в Урожайному на південному фронті. Наші Сили оборони також ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 10:55