Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відтісняють окупантів у Бахмуті, — The New York Times

Українські військові пішли у наступ та почали відтісняти російських загарбників із Бахмута. ЗСУ обстрілюють окупантів артилерією з навколишніх пагорбів.

Про це повідомляє The New York Times.

У виданні зазначили, що українські бійці відбили російські війська від останньої головної магістралі, яка веде до міста. Це зберегло як лінію постачання, так і шлях виходу для українських військових, якщо буде рішення відступити.

"Я впевнений, що Бахмут витримає... У нас достатньо сил, щоб відкинути ворога від цього міста, але це залежить від завдань командування", — сказав полковник Євген Межевікін, командир зведеної тактичної групи, яка веде бойові дії в Бахмуті.

Зазначається, що влада РФ кинула десятки тисяч щойно мобілізованих військ у величезний наземний штурм, щоб взяти місто простою силою вогню та живої сили.

Останніми тижнями українські війська поступово втрачають позиції, поступаючись околицями та передмістям. Серед причин нестача боєприпасів та погодні умови (мороз, дощі, розмита дорога, туман).

"Ми відбиваємо від 15 до 20 атак, а випускаємо від 80 до 120 снарядів на день. За півтора місяця ми випустили понад 5 тисяч снарядів", — розповідає Владислав, командир самохідно-артилерійської батареї, яка дислокується за 6-9 км від околиць Бахмута.

До того ж у коментарі The New York Times бійці ЗСУ розповіли, що у Бахмуті знищено велику кількість російських мобілізованих солдатів. 

"Ми зламали їм хребет; ми вбили весь їхній військовий склад. Здається, залишилося лише кілька професійних військових, щоб направляти тисячі засуджених", — сказав майор Панцирний.  

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що головнокомандувач українських військ Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський мають "принципово різні погляди" на оборону Бахмута. Мовляв, головнокомандувач ЗСУ ще кілька тижнів тому закликав подумати про "тактичний відступ".

Натомість в ISW зазначають, що ЗСУ, ймовірно, проводять обмежене тактичне відведення військ із Бахмута. Водночас про повний відхід із міста говорити зарано.

Проте 6 березня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Під час зустрічі ухвалили рішення щодо продовження оборонної операції в Бахмуті. Члени ставки висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій ЗСУ в Бахмуті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 17:58