Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ взяли під контроль основні панівні висоти довкола Бахмута, — Маляр

У Бахмуті тривають запеклі бої. Проте наші військовослужбовці вже декілька днів тримають під вогневим контролем входи, виходи та переміщення ворога містом.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"Це стало можливо завдяки тому, що в процесі просування вперед наші війська взяли під контроль основні панівні висоти довкола Бахмута", — йдеться в повідомленні.

Оборона Бахмута: що відбувається у місті

Збройні сили України з початку контрнаступу суттєво просунулися на Бахмутському напрямку. Наразі окупанти в самому Бахмуті перебувають фактично у пастці. Зокрема, ЗСУ максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін. 

До того ж наші оборонці фактично перемолочують там зараз техніку та озброєння ворога, знищують склади зброї, вражають місця компактного розміщення російських військових — відчутно зменшуючи таким чином наступальні та оборонні спроможності ворога.

10 липня Генштаб повідомляв, що на Бахмутському напрямку минулого тижня українські воїни звільнили від російських загарбників чотири квадратних кілометри рідної землі. Загалом станом на понеділок звільнена площа на Бахмутському напрямку складала 24 кілометри квадратних.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, ЗСУ навмисно дотримуються повільнішого темпу просування на фронті, аби зберегти свою бойову могутність та виснажити армію й техніку ворога. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 10.07.2023 15:16