Фото: armyinform.com

З'явилась реакція Офісу президента на заяву ПАР щодо "мирного плану"

Пропозиції різних країн щодо врегулювання війни в Україні мають право на життя. Наша держава готова вислухати усі пропозиції, але найбільш реалістичним планом є "формула миру" Володимира Зеленського.

Таку заяву зробив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, пише Sky News.

"Війна йде на території України. Тому єдиним планом є і буде український план", — сказав Жовква.

Він також наголосив, що Україна готова вислухати пропозиції лідерів країн Африки.

"Ми знаємо про китайські ідеї. Минулого тижня Київ відвідав представник президента Бразилії. Усі пропозиції будуть розглянуті", — додав заступник керівника Офісу президента.

Жовква запевнив, що "формула миру" Зеленського є єдиним реалістичним планом, який Україна прийме та реалізує разом зі своїми партнерами по всьому світу.

Раніше повідомлялось, що президенти України та Російської Федерації готові прийняти місію від Африки для врегулювання війни в Україні. З відповідною заявою виступило керівництво Південно-Африканської Республіки.

Нагадаємо, президент ПАР Сиріл Рамафос відреагував на звинувачення посла США Рубена Брігеті у тому, що країна нібито постачала зброю Росії у Південно-Африканській Республіці заявили, що позаблокова позиція держави не надає переваги РФ. Там продовжують відхрещуватися від звинувачень у постачаннях зброї Москві.

Також з'явилась інформація, що Південно-Африканська Республіка може вийти з Римського статуту через візит російського диктатора Володимира Путіна. Уряд країни відкриває внутрішні дебати про свою позицію щодо Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.05.2023 22:16