Фото: Twitter Presidency | South Africa

Африканська делегація ховалася в укритті під час ракетної атаки на Київ, — Reuters

Лідери африканських країн, які перебувають із візитом в Україні, під час ракетної атаки на Київ тимчасово ховалися в бомбосховищі в одному з готелів.

Про це повідомляє Reuters.

"Знімальна група Reuters помітила, як африканські лідери прибули до Києва колоною автомобілів і зайшли в готель, щоб скористатися його бомбосховищем", — передає видання.

Разом з тим, в Офісі президента ПАР Сиріла Рамафоси заявили, що місія африканських лідерів у Києві "йде добре і за планом". Там повідомили, що невдовзі розпочнуться переговори з президентом України Володимиром Зеленським, під час яких буде представлений "африканський мирний план".

Крім того, за даними видання, африканська делегація на чоло з президентом ПАР відвідала місто Бучу на Київщині, де російські окупанти здійснювали страти, зґвалтування та тортури місцевого населення під час окупації, і де міжнародні слідчі збирають докази воєнних злочинів. Росія заперечує звинувачення.

Ракетна атака на Україну 16 червня

Повітряна тривога вдень 16 червня охопила всю територію України. У Київській області та Києві, зокрема, було чутно вибухи. Влада повідомляла, що працювали Сили протиповітряної оборони. За даними Повітряних сил ЗСУ, в українському небі знищено 14 повітряних цілей — це шість "Кинджалів", шість "Калібрів" та два розвідувальні БпЛА.

Варто зауважити, що РФ запустила ракети по території України в той момент, коли з візитом у Києві перебуває президент ПАР Сиріл Рамафоса із делегацією. Цікаво, що африканські політики приїхали на зустріч із президентом України запропонувати, зокрема, призупинення дії ордера МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на чергову ракетну атаку рашистів і зауважив, що Росія прагне лише війни.

Нагадаємо, що востаннє росіяни випускали по Україні "Кинджали" рівно місяць тому — 16 травня. Тоді їх теж було шість. Саме у той день до України приїжджав з офіційним візитом спеціальний представник Китайської Народної Республіки у справах Євразії Лі Хуей. Відомо, що Китай, як і ПАР, також представляв свій "мирний план" щодо врегулювання ситуації в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 14:55