Акції авіакомпаній впали після напруженості через нарощування російських військ

15 ЛЮТОГО 2022 15:17

У час, коли європейські авіаперевізники вдалися до додаткових кроків, щоб уникати України, акції авіакомпаній впали - після зростання напруженості у вихідні через нарощування російських військ на кордоні.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Bloomberg.

"Акції угорської Wizz Air Holdings Plc впали на 11%, що стало найбільшим падінням з листопада, що спричинило зниження акцій європейських авіакомпаній. (...) Deutsche Lufthansa AG подешевшала на 6,1%, а акції Air France-KLM впали на 7,6%", - пише видання.

Волатильність цін на нафту, спричинена кризою, також є загрозою для прибутків авіакомпаній, вказує видання.

При цьому деякі інші рейси до Києва, як і раніше, виконувались у звичайному режимі.

У понеділок Wizz заявила, що слідкує за ситуацією. Лоукостер заявив в січні, що готовий перемістити чотири літаки, що базуються в Україні, у разі потреби.

За словами представника Air France, у вівторок рейс до Києва виконуватиметься у звичайному режимі, зазначивши, що ротація здійснюється протягом дня без необхідності ночівлі екіпажу.

Видання нагадує, що авіакомпанія KLM припинила польоти в Україну в суботу після того, як уряд Нідерландів підвищив рівень небезпеки, рекомендувавши громадянам залишити країну через невпевненість у безпеці.

Українській авіакомпанії SkyUp довелося приземлити один рейс до Києва в Молдові після того, як страховики заявили, що припинять страхове покриття для українських перевізників, змусивши орендодавців літаків вимагати повернути літаки до ЄС.

Ізраїль заявив, що авіакомпанії, зокрема El Al, додають рейси для близько 4500 громадян, які запросили рейси додому.

Ryanair Holdings Plc скоротила частоту рейсів у січні, а KLM була серед перевізників, які змінили розклад минулого місяця, щоб екіпажам не доводилося залишатися на ніч у столиці України.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Країни G7 готові ввести санкції, які призведуть до "швидких та масштабних наслідків" для економіки РФ

Суспільство, 15.02.2022 15:17