Фото: Ірина Кормишкіна / Facebook

Арахамія та Кім взяли на поруки нардепку, яку підозрюють у незаконному збагаченні на 20 млн грн

У середу, 23 жовтня, Вищий антикорупційний суд застосував до народної депутатки Ірини Кормишкіної, яку підозрюють у незаконному збагаченні на 20 мільйонів гривень, запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями виступили голова фракції Верховної Ради Давид Арахамія та голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Про це повідомила у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Хоча ВАКС назвав прізвища депутатки, зі справи можна зробити висновок, що йдеться про Ірину Кормишкіну із фракції "Слуга Народу".

У повідомленні йдеться, що на підозрювану покладено виконання процесуальних обов’язків: 

  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
  • утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

В суді зазначили, що термін дії обов’язків — два місяці. Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

У чому підозрюють Ірину Кормишкіну

У межах досудового розслідування встановлено, що нардеп у 2021-2022 роках набула у власність активи, які на понад 20 мільйонів гривень перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти надалі народним депутатом України через юридичну особу придбано будинок поблизу міста Одеси, у якому вона проживає.

Вже 16 жовтня нардепці повідомлено про підозру за ст. 368-5 КК України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, голова податкової в Сумській області та депутатка Рівненської міської ради від партії "Слуга народу" Олена Хотенко позичила в сина-семикласника 2,8 мільйона гривень у 2018 році, які досі не повернула. Також посадовиця отримала квартиру в столиці вартістю лише 100 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2024 18:35