Фото: Олексій Арестович. Джерело – armyinform.com.ua

Арестович подав до суду на львівську нардепку через пісні Цоя: деталі справи

Щодо народної депутатки Наталії Піпи розпочато кримінальне провадження через зауваження виконавцю пісень Віктора Цоя у Львові. Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва за заявою колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Про це Арестович повідомив у Telegram. Він опублікував витяги з документів та наголосив, що суд зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження.

"Піпа Наталя вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах військового конфлікту, додам), і держава повинна дати свою правову оцінку тому, що сталося. Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось, дуже схоже на знущання з неповнолітнього", — пояснив заявник.

Скріншот Facebook Арестовича

Водночас Арестович оголосив, що має намір "привчати любителів сіяти ворожнечу серед українців до виконання Конституції України": "А заодно - окремих чиновників, які не бажають робити те, що їм слід за законом".

Скріншот: Telegram Арестовича

"Моє завдання — поламати шовіністичну тенденцію і не дати їй стати суспільною нормою, без різниці якою мовою говорить табір, з якого ця "норма" намагається виповзти. В Україні інша норма — свобода і гідність. Швидко не буде. Але привчимо", — додав  колишній радник Офісу президента.

Скріншот: Telegram Арестовича

Скандал з піснями Цоя у Львові: що відомо

На початку червня між народною депутаткою Наталею Піпою та вуличним музикантом виник конфлікт через виконання пісень російською мовою. Інцидент стався у центрі Львова. Конфлікт розпочався через російську мову: вуличний музикант виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя, що обурило жінку. Львів'янка попросила музиканта припинити співати мовою окупанта, на що він відреагував агресивно. Тож Наталія Піпа була змушена викликати поліцію і написала відповідну заяву. 

Варто відзначити, що під час діалогу з нардепкою, хлопець спілкувався російською та нецензурно висловлювався. Він переконував жінку, що у спілкуванні російською немає нічого поганого, адже, "вся Одеса говорить російською".

Згодом Наталія Піпа пояснила, що не мала жодних претензій до мови, адже вона не заборонена. Жінка запевнила, що планує подати наступний законопроект щодо відповідальності за російську музику у публічному просторі.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський потрапив у мовний скандал. Він словесно накинувся на ведучого, який попросив його розмовляти в прямому ефірі українською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2023 19:01