Фото: соцмережі

Атака на Київщину: скільки дронів випустили рашисти цієї ночі

Росія в ніч на 20 травня намагалася атакувати Київську область 18 дронами-камікадзе Shahed-136/131. Всі повітряні цілі українська система протиповітряної оборони знищила.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

"Після опівночі 20 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного напрямку 18-ма ударними дронами Shahed-136/131, які спрямували на Київщину. Усі — знищено силами та засобами повітряного командування "Центр" Повітряних Сил", — йдеться у повідомленні.

Крім того, наприкінці минулої доби, 19 травня, на східному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування "Схід" знищено два ударні дрони типу Shahed, а на південному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування "Південь" знищено розвідувальний БпЛА "Мерлін-ВР".

"Протягом минулої та поточної доби тактичною авіацією Повітряних Сил здійснено до 30 літакових вильотів на вогневе ураження та винищувальне авіаційне прикриття", — додали у командуванні. 

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 20 травня, загарбники 11-й раз за місяць атакували Київ. Пошкодження зафіксували в чотирьох районах столиці.

Додамо, за даними Головного управління розвідки Міноборони України рашисти почали частіше атакували Україну вночі, адже прагнуть зірвати контрнаступальні операції Збройних сил України. Саме тому інтенсивні удари відбуваються як по лінії фронту, так і по решті території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 08:55