Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден відреагував на смерть Навального та закликав допомагати Україні

Президент Сполучених Штатів Америки закликав продовжувати допомагати Україні після смерті російського опозиціонера Олексія Навального. Він акцентував на дорогоцінному часі, який невпинно втрачають політики, в той час, коли Київ потребує підтримки.

Таку заяву під час брифінгу зробив президент США Джо Байден.

"Ця трагедія нагадує нам, що стоїть на кону. Нам необхідно продовжувати фінансувати Україну, щоб Україна могла захистити себе від жахливої агресії Путіна. Від його злочинів", — сказав лідер США.

Байден також нагадав, що Сенат більшістю голосів проголосував за цей законопроект та додав, що історія не пробачить Палаті представників відмови від підтримки України у цей критичний момент. Глава Білого дому додав, що це увійде в історію і матиме величезні наслідки.

"Час йде. Годинник тікає. Усі ми маємо розуміти, що маємо справу з Путіним", — наголосив президент США.

Раніше Федеральна служба виконання покарань Російської Федерації повідомила, що 16 лютого у російській колонії помер ув'язнений 47-річний опозиціонер Олексій Навальний.

Згодом український президент Володимир Зеленський відреагував на смерть Олексія Навального. Він наголосив, що Володимиру Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Нагадаємо, що в грудні минулого року російського опозиціонера Олексія Навального перевели у виправну колонію №3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

Також TrueUA зібрав висловлювання політиків, які відреагували на смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

За даними Bild, Олексія Навального, про смерть якого стало відомо 16 лютого, збиралися обміняти найближчими тижнями або місяцями. Опозиціонера могли обміняти на кілера російських спецслужб Вадима Красікова, який убив колишнього чеченського командира у парку Тіргартен у центрі Берліна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2024 20:26