Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден знову планує поїздку до Німеччини: ЗМІ дізналися деякі пункти програми візиту

Наступного тижня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден усе ж може здійснити візит до Німеччини. Заплановану раніше поїздку скасували через ураган "Мілтон".

Про це повідомило видання Spiegel. Журналісти з’ясували, що планування візиту найвищого рівня до Берліна вже триває за лаштунками федерального уряду й органів безпеки Німеччини.

У програмі — офіційні зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцом. За попередньою інформацією, вони мають відбутися в п'ятницю, 18 жовтня.

"Берлінський візит Байдена є своєрідним прощальним візитом президента перед майбутніми виборами на початку листопада. Спочатку планувалася як офіційний державний візит з офіційним бенкетом та іншими почесними заходами, а зараз програму значно скоротили", — зауважили медійники з Spiegel.

Однак, як і раніше планувалося, Байдена має нагородити Штайнмаєр спеціальним ступенем Великого хреста Федерального ордена заслуг за досягнення в німецько-американській дружбі.

Раніше Джо Байден планував приїхати до Німеччини на декілька днів. Однак, як відомо, минулого тижня візит скасували через ураган "Мілтон". Проте майбутній коротший візит теж присвятять тим же темам, насамперед обговоренню подальших кроків партнерів України та війні на Близькому Сході.

У Німеччині 12 жовтня мала відбутися зустріч у форматі "Рамштайн" за участі президентів США й України Джо Байдена та Володимира Зеленського, а також багатьох інших світових лідерів. Однак Байден відклав поїздку до Німеччини через необхідність готуватися до руйнівного урагану в США.

Нагадаємо, вчора президент США Джозеф Байден заявив на прес-конференції в Білому домі, що ураган "Мілтон", за попередніми оцінками, завдав збитків на 50 мільярдів доларів. Без енергопостачання залишилися понад три мільйони людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.10.2024 14:54