Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Я теж би так зробив": Шольц відреагував на скасування візиту Байдена до Німеччини

Скасування президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом поїздки до Німеччини через ураган "Мілтон" знайшло розуміння в канцлера Олафа Шольца. Він заявив, що в такій ситуації вчинив би так само.

Олафа Шольца цитує видання Tagesschau.

"Якби такі бурі вирували в моїй країні, я би теж ухвалив таке рішення", — сказав Шольц.

Німецький канцлер додав, що сподівається на перенесення державного візиту Байдена, який мав би бути «дуже важливою зустріччю».

Німецькі журналісти зауважили, що Байден мав намір прилетіти до Німеччини пізно ввечері в четвер, 10 жовтня. Це був би перший двосторонній візит Байдена до Німеччини за його майже чотирирічний термін перебування на посаді.

У Берліні планували, зокрема, зустрічі Байдена з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцом. У суботу Байден мав поїхати до землі Рейнланд-Пфальц. Там на базі військово-повітряних сил США в Рамштайні має відбутися зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Очікується, що у зустрічі візьмуть участь близько 50 країн-членів НАТО й інших союзників України, деякі з них на рівні очільників держав і урядів.

Після візиту до Німеччини на порядку денному була подальша поїздка президента США до Анголи на південному заході Африки.

До того ж 12 жовтня в Берліні мала відбутися важлива зустріч лідерів чотирьох держав: американського президента Джо Байдена, канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера.

Нагадаємо, 1 жовтня стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц виявив бажання поспілкуватися з кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Якщо така телефонна розмова відбудеться, то це буде перше спілкування німецького та російського лідерів за майже два роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.10.2024 22:52