Джанет Єллен. Скріншот із відео

Бездіяльність Конгресу щодо допомоги Україні є "подарунком Путіну", — глава Мінфіну США

Міністр фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен розкритикувала американський Конгрес. Вона заявила, що його бездіяльність у питанні схвалення допомоги Україні є "подарунком" російському президентові Володимиру Путіну.

Про це пише Reuters.

Як пише видання, вона заявила, що бездіяльність Конгресу щодо схвалення нової допомоги США Україні є "не чим іншим, як подарунком" президенту Росії Володимиру Путіну, Ірану та іншим ворогам. Вона наголосила, що українським силам не вистачає боєприпасів для боротьби з вторгненням агресора.

Під час зустрічі з міністром економіки Німеччини Робертом Хабеком у Вашингтоні Єллен знову закликала спікера Палати представників Майка Джонсона швидко ухвалити пакет військової та економічної допомоги Україні на 61 мільярд доларів. 

"Оскільки Палата продовжує гальмувати, Росія завойовує позиції, а Україна змушена обмежувати запаси боєприпасів і припасів. Конгрес має діяти та продемонструвати силу підтримки США Україною перед обличчям агресії Путіна. Ця бездіяльність є не чим іншим, як подарунком Путіну, Ірану та іншим ворогам, які протистоять Америці та її союзникам", — наголосила вона.

Єллен також додала, що бюджетна підтримка України буде залежати від додаткових реформ на додаток до вже "надійної" прозорості та контролю.

Нагадаємо, радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кібрі повідомив, що в уряді США шукають додаткові можливості для фінансування допомоги Україні. Зокрема, ведуть перемовини із союзниками та партнерами щодо можливих внесків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2024 21:28