Блокування трибуни у Верховній Раді. Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Безугла висунула версію, чому Рада не наважується проголосувати за заборону московської церкви

Верховна Рада остерігається ухвалювати закон про заборону церкви московського патріархату через побоювання негативної реакції Сполучених Штатів Америки. Насправді ж голосів за законопроект вистачає.

Про це написала народна депутатка України Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook.

"Знаючи це, опозиція качає голосування, а групи впливу московського патріархату — навпаки. Поточний законопроект вносив Кабміном і був ініціативою президента, тож керівники держави — "за" голосування. СБУ неодноразово надсилала листи, щоби нардепи таки проголосували за законопроект", — зазначила вона.

За словами нардепки, у США існують тисячі конфесій від звичайних до найекзотичніших і відверто загрозливих, і ця тема добре заходить, особливо в республіканському середовищі. Є сигнали, що на народних депутатів, які проголосували, накладуть санкції тощо.

Вона також додала, що зараз у кожній гривні — переважно гроші партнерів. І величезна частка з них — саме кошти США, тому ставати в позу в бурхливі часи їхніх виборів небезпечно не тільки для концепту двопартійної підтримки, а й для будь-якої підтримки взагалі.

За інформацією Безуглої, "щоб улагодити питання", наступного тижня до США виїжджає українська делегація. Також «проблеми» із законопроєктом, за словами нардепки, виникли через позицію Ватикану.

"У Ватикані висловлюють застереження. Це також фактор російського впливу та не перший такий випадок у Ватикані, але це також наслідок їхніх традицій", — пояснила Мар’яна Безугла.

Нагадаємо, що 21 липня група депутатів із плакатами проти московської церкви заблокували трибуну Верховної Ради. Вони вимагали прямо зараз розглянути законопроект про її заборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.07.2024 21:18