Фото: Офіс президента

Bild: Шольц відмовив Зеленському у ключових проханнях, які стосуються зброї і НАТО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не підтримав основних прохань президента України Володимира Зеленського під час його візиту до Берліна 11 жовтня. Також Бундесвер не надаватиме українській армії таку важку техніку, як танки Leopard 2, гаубиці PzH 2000 та БМП Marder.

Про це повідомляє Bild з посиланням на джерела в міністерстві оборони Німеччини. У Берліні "не вірять у те, що Україна незабаром зможе" провести контрнаступ.

Згідно з інформацією поінформованого посадовця, Зеленський нібито попросив у Шольца дозволити далекобійні удари по військових цілях на російській території. Також його проханням було надати гарантію швидкого вступу України до Північноатлантичного альянсу.

Це, як зазначають журналісти, було сприйнято союзниками "без ентузіазму", а Олаф Шольц позитивної відповіді також не дав,  хоч і не сказав категоричне "ні".

У статті Bild також йдеться про те, що все озброєння, яку німецький канцлер пообіцяв передати Україні 11 жовтня, вже була "обіцяна та профінансована минулого року". Тому можна зробити висновок, що про нову військову допомогу Шольц не оголошував.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що канцлер Німеччини Олаф Шольц виявив бажання поспілкуватися з кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Якщо така телефонна розмова відбудеться, то це буде перше спілкування німецького та російського лідерів за майже два роки.

Своєю чергою прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російський диктатор Володимир Путін "відкритий до переговорів" з німецьким канцлером Олафом Шольцом. Глава Кремля не змінює своєї позиції щодо контактів з країнами Заходу.

Ще у квітні цього року канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що сяде за стіл переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним тоді, коли той зрозуміє, що необхідно вивести війська з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 21:44