Фото: Офіс президента

Білий дім анонсував важливу заяву Байдена у Польщі щодо України

Президент США Джо Байден під час свого візиту до Польщі зробить важливу заяву щодо України. Зокрема, вона стосуватиметься військової допомоги.

Про це повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

"Президент ясно дасть зрозуміти, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно", — заявив Кірбі.

Жодних деталей майбутньої заяви чиновник не повідомив. Але натякнув, що Байден обов’язково дасть зрозуміти, що додаткова допомога у сфері безпеки, а також додаткова фінансова допомога Україні виходитиме від США.

"Я не випереджатиму його слова. Звісно, я залишу всю конкретику президенту США", — додав координатор Ради національної безпеки Білого дому.

Нагадаємо, 1 лютого з'явилася інформація про те, що Байден може провести зустріч із главою України Володимиром Зеленським на території Польщі. На заході за участю лідерів держав може бути представлений мирний план Зеленського.

Того ж дня президент Володимир Зеленський повідомив, наразі не отримував запрошення до Польщі для зустрічі з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

4 лютого у МЗС Польщі підтвердили, що чекають Байдена з візитом найближчим часом.

10 лютого стало відомо, що американський лідер відвідає Польщу 20-22 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.02.2023 10:08