Фото ілюстративне зі соцмереж

Білорусь проводить навчання біля кордонів з Україною, Польщею і Литвою

У вівторок, 2 квітня, в Білорусі стартували військові навчання. Вони проходять в регіонах країни, які межують з Україною, Литвою та Польщею.

Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони Білорусі.

За даними міноборони Білорусі відомо, що навчання відбудуться з 2 по 4 квітня під керівництвом військового комісара Гомельської області. У навчанні візьмуть участь сили територіальної оборони Рогачівського та Кормянського районів.

Як зазначається у силовому відомстві, метою навчань є оцінка готовності посадових осіб військових частин територіальних військ до виконання навчально-бойових завдань. Планується покращити навички офіцерів запасу у керуванні підлеглими. Також хочуть навчити особовий склад виконувати свої обов'язки при вирішенні завдань територіальної оборони. 

"Під час навчання планується відпрацювати питання охорони та оборони об'єкта територіальної оборони, а також участі у забезпеченні заходів військового стану із залученням добровольців народного ополчення", — пишуть у прес-службі силового відомства.

У міноборони Білорусі додають, що з 2 по 26 квітня під управлінням очільника Вілейського районного виконавчого комітету Мінської області пройде навчальний збір із військовозобов'язаними територіальними військами.

"У рамках збору відбудеться прийом військовозобов'язаних територіальних військ та їх всебічне забезпечення із залученням місцевої бази мобілізаційного розгортання", — додають у міністерстві.

Нагадаємо, у березні повідомлялось, що Білорусь планує відмовитися від заборони на розміщення ядерної зброїТаким чином, Олександр Лукашенко матиме формальну можливість приєднатися до ядерного шантажу країн Заходу, який здійснює РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 14:22