Олаф Шольц. Джерело: Офіс президента України

"Це неприйнятно": Шольц зробив різку заяву щодо союзників, які допомагають Україні менше від Німеччини

Німеччина 2024 року витратить понад сім мільярдів євро (7,6 мільярда доларів) на допомогу Україні. Європейські союзники повинні посилити свою підтримку Києва.

Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого цитує Tagesspiegel.

Він зазначив, що якщо послання російському диктатору Володимиру Путіну полягатиме в тому, що Захід стоятиме разом у підтримці України та не відступить, "тоді мир стане можливим раніше, ніж ми думаємо зараз".

Канцлер Німеччини додав, що цього року його країна витратить на допомогу Україні понад сім мільярдів євро. За його словами, неприйнятним є те, що Берлін наразі надає Києву більш ніж половину від загальної військової допомоги усіх європейських країн.

"Ми зараз перебуваємо в дуже важливому моменті. Але не може бути правильним, що Німеччина має таку велику частку. Необхідно, щоби до цього процесу активніше долучалися й інші", — зауважив Олаф Шольц.

Як відомо, Німеччина є одним із головних союзників України у протистоянні російські агресії. Берлін надає не лише політичну та фінансову підтримку, але й військову. Від початку повномасштабної війни Німеччина надала декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та новішої модифікації, системи протиповітряної оборони IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони й інші види озброєння.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц 9 лютого здійснить візит до Сполучених Штатів Америки, де зустрінеться з американським президентом Джо Байденом. Лідери обговорять допомогу Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.01.2024 17:16