Олександр Барабанов. Джерело: чеські ЗМІ

Чехія депортує громадянина України: він поширював російську пропаганду

У Чехії назвали загрозою для своєї національної безпеки пропагування проросійських поглядів громадянином України Олександром Барабановим. Тож Прага ухвалила рішення вислати його з країни.

Про це повідомило чеське видання Deník N. Журналісти зазначили, що Олександру Барабанову, який прибув із батьками до Чехії понад 20 років тому, відкликали його постійну посвідку на проживання, Тож йому тепер потрібно буде залишити країну.

У Міністерстві внутрішніх справ Чехії заявили про обґрунтовані побоювання щодо того, що Барабанов може становити загрозу для національної безпеки країни. Такий висновок зробили на основі отриманої від спецслужб інформації.

Олександр Барабанов вважає себе росіянином і, як зауважили чеські медійники, ще з періоду після Революції Гідності поширював проросійські наративи навколо різних подій, в тому числі в ефірі деяких чеських медіа.

Барабанов у коментарі ЗМІ підтвердив таке рішення щодо його посвідки. Він заявив, що не знає, куди йому доведеться їхати, та запевнив, що побоюється депортації в Україну, тому що його можуть "затримати на кордоні та примусово відправити на фронт".

Нагадаємо, 21 березня стало відомо, що Чехія відправила останню партію вертольотів Мі-24 в Україну у вигляді військової допомоги. У держави більше не залишилось гелікоптерів цієї моделі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2024 11:17