Дмитро Кулеба. Джерело: соцмережа X

Чеська ініціатива із закупівлі снарядів для України: Кулеба наголосив на значному прогресі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про телефонну розмову зі своїм чеським колегою Яном Ліпавським. У ній вони обговорили значний прогрес чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України.

Про це Дмитро Кулеба розповів на своїй сторінці в мережі X.

Кулеба зазначив, що вони з Яном Ліпавським говорили про прогрес чеської ініціативи щодо придбання артснарядів для України у третіх країнах, на що надали кошти низка інших союзників, та загалом зусилля з посилення військової підтримки України.

"Ми також скоординували спільні кроки, щоби забезпечити успіх Глобального саміту миру. Вдячний Чехії за її дружню та постійну підтримку", — написав Дмитро Кулеба в соцмережі.

Раніше головний дипломат ЄС допустив, що перші снаряди з чеської ініціативи з'являться  в Україні наприкінці травня або на початку червня.

Ліпавський і низка інших західних посадовців закликали Європу "не розслаблятися" після довгоочікуваного схвалення Конгресом США додаткового фінансування на підтримку України.

Нагадаємо, очільник дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив наприкінці квітня, що Україна може зовсім скоро отримати артилерійські снаряди в рамках чеської ініціативи. Перші постачання очікуються наприкінці травня або на початку червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 16:59