Фото: ДПСУ

Чи блокують польські протестувальники рух пасажирських автобусів: у ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні

На польсько-українському кордоні не фіксують проблем із проїздом рейсових пасажирських автобусів. Проте інколи їхній рух через місця, де перебувають польські протестувальники, може бути дещо ускладненим.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко у коментарі "Українській правді"

"Державна прикордонна служба України не отримувала інформації від польської сторони, що протестувальники на території Польщі обмежують або блокують рух для автобусів. Те, що ми фіксуємо в наших пунктах пропуску: автобуси після оформлення виїжджають в бік Польщі та суміжна сторона їх приймає, а також те що автобуси прибувають з Польщі в Україну", — заявив він.

Проте Демченко підкреслив, що дати загальну оцінку тому, що відбувається на території Польщі, він на даний час не може.

"Сподіваюся, що польські протестувальники не блокують рух для автобусів, але зважаючи, що вони знаходяться на автошляхах, які ведуть до та від кордону, не можна виключати, що проїзд автобусів через ці блокадні місця може бути ускладненим", — додав посадовець.

Нагадаємо, 11 березня міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що польські протестувальники почали блокувати проїзд українських рейсових автобусів в обидві сторони. За його словами, пасажирів тримають на кордоні без жодних пояснень.

Згодом посол України у Польщі Василь Зварич повідомив, що консул Генерального консульства України в Любліні негайно виїхав до пункту перетину кордону "Ягодин-Дорогуськ" у звʼязку з появою інформації про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.03.2024 18:20