Вантажівки в чергах на кордоні. Джерело: ДПСУ

Польські фермери не пропускатимуть жодної вантажівки з України на декількох пунктах пропуску

Перед пунктом пропуску "Зосін — Устилуг" протестувальники на виїзд з України не пропускатимуть жодної вантажівки. На в'їзд в Україну польські фермери пропускатимуть по шість вантажних автомобілів щогодини.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Українські прикордонники зазначили, що сьогодні з 09:00 протестувальники не пропускатимуть вантажівки через пункт пропуску "Угринів" в напрямку Польщі. На виїзд з Польщі пропускатимуть по чотири вантажні автомобілі щогодини.

Окрім того, 13 березня польські страйкарі планують поновити блокування вантажівок у напрямку пункту пропуску "Корчова — Краківець".

"На напрямках пунктів пропуску "Дорогуськ — Ягодин", "Зосін — Устилуг", "Долгобичув — Угринів", "Гребенне — Рава-Руська", "Медика — Шегині" обмеження руху для вантажних транспортних засобів продовжується", — зазначили в Держприкордонслужбі України.

Інфографіка: ДПСУ

Інфографіка: ДПСУ

При цьому прикордонники підтвердили, що рух легкових транспортних засобів і автобусів на всіх напрямках не обмежується.

Нагадаємо, віце-прем’єр із відновлення, міністр із розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що нові контрольно-пропускні пункти мають з'явитися на кордонах з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею. Відкриття низки нових прикордонних пунктів дозволить знизити навантаження на українсько-польську ділянку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2024 13:15