Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Чи має вже Україна зброю з нового пакета допомоги США: відповідь Білого дому

Україна вже отримує зброю з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки. Його оголосили минулого тижня після ухвалення Конгресом.

Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. Вона заявила, що хоче бути "обережною" в цьому питанні, адже йдеться про питання оперативної безпеки.

"Допомога в Україну йде. Наразі вони отримують цю безпекову підтримку", — зазначила Жан-П’єр.

Вона висловила сподівання, що це озброєння допоможе українським збройним силам на лінії фронту, щоби вони зуміли себе захистити.

Як відомо, минулого тижня після 21 засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагона Ллойд Остін підтвердив, що США надають шість мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI. Програма USAI передбачає, що уряд США укладає контракти з американськими оборонними компаніями на виробництво нового озброєння для України, а не постачає обладнання зі своїх складів.

Водночас радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS і їхні постачання триватимуть і в майбутньому.

Нагадаємо, що 29 квітня керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 08:16