Андрій Демченко. Фото: "Медіацентр — Україна"

Чи можуть окупанти розширити зону бойових дій на кордоні з РФ: відповідь прикордонників

Прикордонники допускають, що бойові дії можуть масштабуватись на ширшій території України. При цьому на ранок 6 червня тривають зіткнення на Харківщині — в районі Вовчанська та Липців.

Таку заяву під час телемарафону зробив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Ми бачимо ті дії, які ворог продовжує вчиняти навпроти кордону з Україною. Ніколи не можна виключати, що він захоче або зможе перекинути або розширити зону бойових дій на інших напрямках. В тому числі в межах Харківської області або навіть Сумської", — йдеться у заяві військового.

Демченко також підкреслив, що у ворога не достатньо сил для досягнення своєї стратегічної цілі. Такого висновку можна дійти з наявної інформації, а також з того, що відбувається на Харківському напрямку.

"Тому ще раз: відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна. Але на цей час бойові дії продовжуються тільки на двох напрямках — це населені пункти Липці та Вовчанськ", — додав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Чи є загроза з Білорусі

За словами Демченка, на кордоні з Білоруссю — ситуація відмінна, адже військові не фіксують наявних сил у РФ на території сусідньої країни.

"Але знову ж таки цей напрямок для нас залишається загрозливим, зважаючи в тому числі звідки заходили російські війська на початку повномасштабного вторгнення. Тому ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати й по лінії кордону і в прикордонні безпосередньо", — наголосив Андрій Демченко.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, станом на вечір 6 червня на Харківському напрямку відбулося п'ять бойових зіткнень із російськими загарбниками. Відбито три атаки у районах села Липці і міста Вовчанськ. У останньому тривають бойові дії у двох локаціях. Втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована.

Нагадаємо, 5 червня головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський побував на Сході, де точаться гарячі бої. Він заявив, що на Харківському напрямку ворог концентрує свої головні зусилля та намагається просуватися в бік Глибоке — Липці, але зазнає значних втрат та не має успіху. Також рашисти проводять активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою заволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів.

Додамо, за даними британської розвідки, російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на Авдіївсько-Покровському напрямку, проте не мають значних успіхів. Водночас окупаційна армія зазнає значних втрат у спробах прорвати українську оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 12:08