Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи можуть працівники ТЦК забирати водійські права: відповідь Міноборони

Позбавити водійського посвідчення в разі невиконання обов'язків військовозобов’язаного може винятково суд. Територіальні центри комплектування не мають таких повноважень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

У відомстві зазначили, що в разі невиконання обов’язків військовозобов’язаним територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть подавати позов до суду з приводу тимчасового обмеження у праві кермування транспортним засобом під час мобілізації.

Лише суд ухвалює рішення про те, чи позбавляти права кермування автомобілем військовозобов'язаного.

У Міністерстві оборони України наголосили, що рішення суду в таких справах підлягають негайному виконанню. Обмеження у праві кермування транспортним засобом під час мобілізації знімає виконавча служба.

Також в оборонному відомстві вкотре акцентували, що під час мобілізації в Україні можуть вилучати автомобілі. Але якщо це єдиний транспортний засіб, тоді він не підлягає "мобілізації".

Нагадаємо, що з 1 серпня сервісні центри Міністерства внутрішніх справ розпочинають видавати бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу нового зразка. Такі документи мають додаткові елементи захисту. Про це повідомляв очільник Головного сервісного центру МВС України Микола Рудик.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.08.2024 16:34