Еммануель Макрон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Чи подасть Макрон у відставку в разі перемоги опозиції на виборах: відповідь президента Франції

Якщо внаслідок дострокових виборів до влади у Франції прийде партія "Національне об’єднання", президент Еммануель Макрон усе одно виключає дострокове складання своїх повноважень.

Про це Еммануель Макрон заявив у спілкуванні з журналістами Figaro Magazine.

Французького президента запитали, чи розглядає він відставку в разі тріумфальної перемоги на дострокових виборах правопопулістського "Національного об’єднання", якщо переможці розпочнуть висувати такі вимоги. Макрон відповів, що виключає складання повноважень, яким би  не був результат виборів.

"Не "Нацоб’єднання" пише конституцію, і це не в дусі конституції. З інституціями усе зрозуміло, і з місцем президента, яким би не був результат", — сказав Еммануель Макрон.

Після поразки пропрезидентських сил на виборах до Європарламенту Макрон несподівано для усіх розпустив Національні збори та оголосив дострокові вибори, як того вимагали переможці, хоча міг не робити цього.

Нагадаємо, що за результатами екзит-полів після голосування на виборах в Європейський парламент у Франції перемогла партія "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, яка в тому числі підтримує Росію. Партія "Відродження" президента Еммануеля Макрона — на другому місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 16:58