Фото: Telegram-канал Верховної Ради

Чи заборонить Верховна Рада діяльність Московського патріархату в Україні: прогноз Стефанчука

У парламенті навряд чи знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату, якщо відповідні законопроекти будуть винесені на голосування. Наразі відбувається внутрішня дискусія між усіма партіями у Верховній Раді.

Таку заяву зробив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтервʼю "Радіо Свобода".

"Парламент — це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально", — сказав він.

Стефанчук також пояснив, чому на голосування не виносяться законопроекти, які передбачають заборону Московського патріархату. За словами спікера, він хоче вірити, що побачить 226 голосів, але, за його словами, "поки йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині "Слуги народу", а в тому числі в межах інших партій, які позиціюють себе як дуже патріотичні".

Нагадаємо, українські храми поступово виходять із підпорядкування Московському патріархату. На Київщині ще дві парафії увійшли до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України (ПЦУ).

Раніше намісник Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій розповів, що його попередник "Паша Мерседес" погрожував йому та писав гнівні повідомлення із прокльонами.

Додамо, 2 вересня журналісти показали колишню резиденцію предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія на території Києво-Печерської лаври. Там, окрім приватних покоїв, розташовані приміщення, в яких, зокрема, зачитували молитви за російських військовополонених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.09.2023 15:59