Фото ілюстративне. Джерело: міністерство оборони Республіки Білорусь

Чи загрожує Україні "раптова перевірка" військ у Білорусі: пояснення ДПСУ

У п’ятницю, 21 червня, в Білорусі розпочали "раптову перевірку" військ. Однак це не загрозливо для України, адже наші Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій.

У цьому запевнив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, з білоруського боку кордону не спостерігається скупчення військ чи особового складу.

"Білорусь постійно проводить то навчання, то перевірку військ. Але, якщо говорити про загрозу, коли Росія там тримала свої війська та їхня чисельність могла складати до 12 тисяч військовослужбовців, то на цей момент у Росії на цьому напрямку немає підрозділів, які би вона могла застосувати проти України", — сказав речник ДПСУ.

Однак, як зазначив Демченко, теперішнє завдання Сил оборони — бути готовими до будь-яких подій, тому український кордон постійно посилюється.

"За тим, що відбувається з того боку, спостерігає розвідка. Загроз станом на зараз немає, але ми продовжуємо укріплювати кордон та прикордоння", - додав він.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що білоруський Держприкордонкомітет нібито зафіксував збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною. У відповідь Сили оборони заявили, що здійснюють захист своєї території від агресора і в цьому немає жодних провокацій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2024 16:57