Денис Шмигаль. Джерло: armyinform.com

Чи затримується постачання зброї на польсько-українському кордоні: відповідь Шмигаля

Випадків затримки постачання озброєння чи гуманітарної допомоги в Україну через протести польських фермерів і перевізників не зафіксовано. Історії, які "гучно роздмухують" у соціальних мережах, не стосуються військової техніки.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції.

"Дуже важливо, що, попри протести польських перевізників, польських фермерів, не зафіксовано жодного випадку блокування постачання в Україну зброї, військової техніки, гуманітарної допомоги, пального. Тобто всі ці вантажі йдуть безперешкодно в Україну. І це важливо для того, щоб уникнути маніпуляцій", — наголосив він.

За його словами, всі випадки, які "гучно роздмухують" у соціальних мережах, не стосуються військової техніки. Це комерційні автомобілі під різним виглядом.

"Тому важливо, що жодного вантажу, офіційно зареєстрованого як військова чи гуманітарна підтримка, не затримано", — додав Шмигаль.

Як відомо, польські фермери вже декілька тижнів блокують кордон з Україною. Вони ускладнили рух вантажівок через пункти пропуску, що впливає на український експорт та імпорт.

Нагадаємо, Шмигаль також заявив, що Україна вже готова виробляти понад мільйон дронів. Для цього завдання уряд виділив близько 40 мільярда гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 15:53