Андрій Юсов. Джерело: "АрміяInform"

Чи знала українська розвідка про наступ росіян на Харківщині: відповідь ГУР

Плани російських окупантів стосовно наступу в Харківській області не стали несподіванкою для українських розвідників. Головне управління розвідки поінформували про це відповідні органи.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Можна сказати, що дії ворога на цьому напрямку розпочалися за графіком, який був відомий, про який ми інформували відповідні органи. Як і належить Головному управлінню розвідки, всі необхідні інстанції та їхнє керівництво отримали інформацію від нас", — зазначив він.

За його словами, у Харківській області тривають бої, в яких також беруть участь спецпризначенці Головного управління розвідки.

"Зараз ворог зазнає великих втрат. Зрозуміло, що всю необхідну інформацію оприлюднює і Генштаб", — додав розвідник.

Юсов зауважив, що окупанти кинули у Харківську область солдатів Московського та Ленінградського військових округів. Він звернувся до росіян і закликав здаватися у полон. Представник ГУР акцентував, що такі випадки вже є.

"Враховуючи масштаби ситуації з російським угрупованням, їхніх втрат і майбутніх у тому числі, є рішення швидше відкрити додатковий табір для російських військовополонених в Україні", — заявив Юсов.

Як відомо, в ніч на 10 травня російські окупаційні війська розпочали наступ на півночі Харківській області. Загарбники спробували прорвати позиції Збройних сил України в районі Вовчанська.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що союзники України повинні зробити все можливе, щоби допомогти, у нинішній ситуації це особливо важливо. Наступ російських військ у Харківській області є небезпечним моментом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2024 14:59