Речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр/ Скріншот з відеотрансляції брифінгу

Чому необхідно затвердити фіндопомогу Україні: у Білому домі вкотре звернулись до Конгресу

Питання щодо ухвалення фіндопомоги Україні тісно пов’язано з національною безпекою США. Адміністрація Джо Байдена вкотре закликала Конгрес якомога швидше ухвалити законопроект із фінансовою допомогою на оборонні потреби Києва.

Таку заяву на брифінгу у Білому домі зробила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр. Вона наголосила, що члени Конгресу "повинні просуватися вперед у цьому питанні".

"Йдеться про нашу національну безпеку — так само як ми говоримо про допомогу Україні, це також наша власна національна безпека. Тут все пов’язано", — сказала Жан-П'єр.

Представниця адміністрації Байдена підкреслила, що найкращим варіантом було б ухвалення Палатою представників законопроекту, який раніше був погоджений Сенатом. За словами Жан-П'єр, якби цей документ був винесений на розгляд спікером палати Майком Джонсоном, то отримав би переважну підтримку, як і в Сенаті, де за нього проголосували 70 проти 29 законодавців.

Представниця Білого дому наголосила, що адміністрація Байдена заохочуватиме спікера Майка Джонсона винести цей законопроект на голосування.

Раніше з’являлася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Також 20 березня радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

У суботу, 23 березня, президент США Джо Байден підписав схвалений Сенатом законопроект про фінансування уряду на 1,2 трильйона доларів. Глава Білого дому також закликав Палату представників погодити проект закону щодо підтримки для України, Ізраїлю і Тайваню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.03.2024 07:57