Фото: скріншот з відео

Чому Путін провів скромний парад 9 травня: роз'яснення британської розвідки

Російські військові стикаються із серйозними проблемами із технікою та стратегічними комунікаціями після повномасштабного вторгнення в Україну. Це продемонстрував традиційний російський Парад Перемоги на Червоній площі 9 травня.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними розвідки, у параді взяли участь понад 8 тисяч військових РФ, але більшість із них були допоміжними, воєнізованими формуваннями та курсантами військових навчальних закладів. Зі з'єднань регулярних військ були лише представники залізничних військ та військової поліції. Єдиним танком на параді був старий Т-34.

Британська розвідка повідомляє, попри значні втрати в Україні, Росія могла б виставити більше бронетехніки.

"Влада, ймовірно, утрималася від цього, тому що хоче уникнути внутрішньої критики з приводу пріоритету парадів над бойовими діями", — додають у Міноборони Британії.

Британська розвідка 10 травня

Нагадаємо, у вівторок, 9 травня, на Красній площі в Москві пройшов парад присвячений так званому Дню перемоги. У Кремлі запровадили серйозні заходи безпеки: військових на Красній площі озброїли антидроновими рушницями — зброєю, застосовується для знешкодження чужих БпЛА.

Повідомлялось, що цьогорічний парад у Москві, присвячений Дню Перемоги, став одним із найменших за кількістю військової техніки. На ньому не було ані сучасних танків, ані БМП, ані авіації.

Також російський диктатор Володимир Путін потрапив в курйозну ситуацію під час параду у Москві. "Грізний" диктатор злякався звуку барабана.

Варто відзначити, що на параді були присутні лідери Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану в заході на Червоній площі в Москві. Такою поведінкою учасники заходу на Червоній площі продемонстрували недружній крок щодо України.

Раніше з'явилась інформація, що полковник армії Російської Федерації Азатбек Омурбеков взяв участь у параді до Дня Перемоги у Хабаровську. У 2022 році його 64-а мотострілецька бригада воювала на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2023 09:43