Фото: Telegram-канал Верховної Ради

Чому Рада не звільнила Безуглу: роз'яснення Стефанчука

Можливість звільнити Мар'яну Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки з'явиться лише після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

Таку заяву зробив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише "Інтерфакс-Україна". За його словами, порядок денний кожного пленарного засідання формує погоджувальна рада колективно. Там залучені усі представники кожної фракції. 

"Голова Верховної Ради України не бере участі в цих голосуваннях. Сьогодні на засіданні погоджувальної ради жодна з фракцій не поставила питання про внесення до порядку денного постанови. Тому, коли на погоджувальній раді буде ухвалено рішення внести це або будь-яке інше питання до порядку денного, його буде винесено на розгляд. Тільки так", — сказав Стефанчук.

Він також наголосив, що, незважаючи "на своє ставлення до пані Мар'яни", яка системно критикує й Стефанчука в соцмережах, він зобов'язується діяти винятково на підставі, в межах і способами, визначеними регламентом Верховної Ради. Спікер додав, що "криками, блокуванням трибуни або політичними гаслами це питання вирішене не може бути".

Водночас Стефанчук очікує висловлення позиції від фракції "Слуга народу" щодо звільнення Безуглої, адже вона є представницею цієї політсили у Верховній Раді.

"Крім того, комітети Верховної Ради України формуються за квотним принципом. Оскільки Мар'яна Безугла — народна депутатка від фракції "Слуга народу", я очікую саме від фракції "Слуга народу" чіткої позиції щодо цього проєкту постанови", — резюмував Руслан Стефанчук.

Спікер переконаний, що 10 січня погоджувальна рада "правильно розставила пріоритети та сконцентрувалася під час формування порядку денного на питанні підтримки військових і виконанні наших зобов'язань перед Європейським Союзом".

Нагадаємо, 6 січня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови №10391 про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої із посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Згідно з проектом, ініціаторами постанови є 11 нардепів, серед яких і глава комітету Олександр Завітневич.

Своєю чергою регламентний комітет Верховної Ради України підтримав відкликання народної депутатки Марʼяни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань безпеки та оборони.

Водночас народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла прокоментувала рішення колег відкликати її з посади заступниці голови Комітету з питань безпеки, оборони та розвідки. Вона відмовилася визнавати його легітимність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.01.2024 21:52